2016-03-09 „10+1 temų apie teatrą su Juozu Bindoku“

Lietuvos teatro sąjunga pristato dar vieną projekto „10 + 1 temų apie teatrą su...“ herojų. Tai ilgametis Šiaulių dramos teatro aktorius, keliolikos personalinių fotografijos parodų autorius arba tiesiog nuoširdus, savo šeimą, darbą ir namus mylintis menininkas Juozas Bindokas.

Aktorius Juozas Bindokas namuose retai kalba apie teatrą. Namai ir teatras – tai du atskiri pasauliai, kurie, regis, visados plaukė pasroviui, vienas kitam netrukdydami ir nekonkuruodami. „Aš einu į teatrą kaip į namus ir labai noriai iš teatro grįžtu namo. Nes yra kas laukia“, – atvirauja vienas ryškiausių Šiaulių dramos teatro aktorių.

Juozas Bindokas profesionalioje teatro scenoje praleido daugiau nei 40 metų. Tokia patirtis leidžia laisvai kalbėti apie viską – aktoriaus brandą, darbą su režisieriumi, kritiką. Aktorius mielai dirba su jaunaisiais režisieriais, jį žavi naujos kartos požiūris į teatro meną, pasikeitusius vaidybos principus. „Nauja karta atneša naują mąstymą, naują laikmetį. Reikia į juos įsiklausyti ir, jeigu spėji, sekti paskui“, – drąsiai teigia artistas.

Šiauliečiui aktoriui niekada vaidmenų netrūko, iki šiol jis dalyvauja kone kiekvienoje teatro premjeroje. Vis dėlto nėra tokios receptų knygos, kuri pasufleruotų kūrybos dėsnius. Juozas Bindokas prisipažįsta: „Aš iki šiol nežinau kaip kurti vaidmenis. Nuo ko pradėti.“

 

Lietuvos teatro sąjungos inf.